The Anarchist Citizenship. Ode to Youthful Daredevils

The Anarchist Citizenship. Ode to Youthful Daredevils’ is een project van onderzoeker Amal Alhaag (1983) en sociaal geëngageerd kunstenaar Nadine Stijns (1977) over de bevolking van Somaliland. Dit gebied in het noordwesten van Somalië opereert sinds 1991 als een zelfverklaarde onafhankelijke staat. In ‘The Anarchist Citizenship’ onderzoekt het duo met Somalische kunstenaars hoe Somalilanders hun burgerschap vormgeven door middel van mode, architectuur, vriendschap en cultuur. Stijns en Alhaag fotograferen in samenwerking met de afgebeelde vrouwen, jongeren en andere locals de unieke beeldcultuur van Somalilanders. Afgebeeld op zijden doeken en plexiglas geven de kleurrijke foto’s, in tegenstelling tot de veelal heersende Westerse opvattingen, een meer genuanceerd beeld van de regio.

expositie : the anarchist citizenship; ode to youthful daredevils

Tentoonstelling.

7 februari t/m 16 juni 2019

Kunsthal aan de Westzeedijk 341 te Rotterdam

 

Voor nog meer foto’s van de expositie bezoek onze Facebook pagina.

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *